Αμβρακικός, Ελλάδα

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στον Αμβρακικό Κόλπο!

Νοικιάστε το ιδανικό Καταμαράν για εσάς στον Αμβρακικό Κόλπο!

Guests

Η ενοικίαση ενός καταμαράν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τον Αμβρακικό Κόλπο. Έχει ένα από τα σημαντικότερα 17 εθνικά πάρκα της Ελλάδας και ένα σημαντικό υδροβιότοπο, τα οποία οφείλονται στην κλειστή θάλασσα του κόλπου αλλά κυρίως στην ποικιλομορφία των βιότοπων, τα οποία υπάρχουν στη βορεινή πλευρά του (εκεί που εκβάλλουν οι δύο ποταμοί, ο Άραχθος και ο Λούρος). Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των σκαφών ή να αφήσετε έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο να βρει και να σας προτείνει τα ιδανικά καταμαράν για το ταξίδι σας.

Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες:

Μπορείτε να κλείσετε ένα καταμαράν με ή και χωρίς καπετάνιο, σε περίπτωση που διαθέτετε δίπλωμα, και να οργανώσετε εκδρομές σε όλες τις πόλεις στα παράλια του όπως είναι η Βόνιτσα, η Πρέβεζα και η Αμφιλοχία. Επιπλέον, οργανώνοντας εκδρομές με το καταμαράν της επιλογής σας, μπορείτε να γυρίσετε όλο τον Αμβρακικό Κόλπο και να δείτε από κοντά τη βιοποικιλότητα, τα ψάρια και τα πουλιά που βοήθησαν ώστε να ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο.

BednBlue Guarantee

Best Price Guarantee
We guarantee that at BednBlue, all listings are offered at the lowest price in the market.
Money Back Guarantee
To ensure that you do not receive anything less than what you have agreed upon, we bind the total amount of the booking until the day of your arrival to the listing.
Personal Assistant
From the moment you book, a BednBlue representative will know everything about your trip and will be there to assist you at anytime you need them.
Listing Accuracy
We guarantee that all listings on BednBlue are exactly as they appear. learn more

Καταμαράν στον Αμβρακικό Κόλπο

Show more>

Τα καταμαράν είναι ένας ιδιαίτερος τύπος σκάφους, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια υπερκατασκευή πάνω σε 2 άλλα σκάφη. Ο μοναδικός αυτός σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα σταθερά. Παράλληλα, είναι τα πλέον ευρύχωρα σκάφη, αφού πρακτικά έχουν το πλάτος περίπου 2 μονοκάρινων σκαφών. Είναι σχετικά οικονομικά, καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων, ενώ η κατανάλωση καυσίμων είναι χαμηλή σε σχέση με ένα μηχανοκίνητο. Λόγω του άπλετου χώρου που διαθέτουν  αποτελούν και μια πολύ καλή επιλογή για την πραγματοποίηση ενός πάρτι ή ενός event. Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα σκάφη τα τελευταία χρόνια.

Ο Αμβρακικός πήρε το όνομα του από την αρχαία πόλη Αμβρακία, πόλη με σημαντική ιστορία που ήταν χτισμένη στις όχθες του Αράχθου, εκεί που βρίσκεται η σημερινή Άρτα. Είναι το αποτέλεσμα της έντονης τεκτονικής δραστηριότητας, καθώς ουσιαστικά είναι ένα τεκτονικό βύθισμα, το οποίο άρχισε να γεμίζει με την εναπόθεση υλών από τους ποταμούς Άραχθο και Λούρο. Η βαθμιαία ανύψωση της θάλασσας κατά τα τελευταία 10.000 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να εισχωρήσει το Ιόνιο πέλαγος ανάμεσα από το Άκτιο και την Πρέβεζα και να πλημμυρίσει τον κόλπο, δίνοντάς του τη σημερινή του μορφή. Ο Αμβρακικός εισχωρεί σε μεγάλο τμήμα της ξηράς, καταλαμβάνοντας μια έκταση 405 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στον Αμβρακικό περιλαμβάνονται 20 τουλάχιστον λιμνοθάλασσες, αριθμός που δε συναντάται σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας, και ο υδροβιότοπος είναι το σπίτι περισσότερων από 250 ειδών πουλιών, τα 78 εκ των οποίων δε μεταναστεύουν. Τα πιο γνωστά πουλιά που συναντά κανείς είναι οι αγριόπαπιες, οι ερωδιοί, οι πελεκάνοι και, φυσικά, οι αργυροπελεκάνοι που είναι ένα από τα σπανιότερα είδη πουλιών στον κόσμο, με άνοιγμα φτερών που ξεπερνάει τα τρία μέτρα. Οι συχνές παρατηρήσεις τραυματισμένων χελωνών αλλά και η μεγάλη απόσταση από το μοναδικό Κέντρο Διάσωσης για Θαλάσσιες Χελώνες στην Ελλάδα (στη Γλυφάδα Αττικής), αποτέλεσαν το κίνητρο δημιουργίας ενός Σταθμού Α' Βοηθειών στην περιοχή. Ο Σταθμός δημιουργήθηκε στην Άρτα και στεγάζεται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άραχθου. Εάν επιλέξετε να οργανώσετε μία εκδρομή στον Αμβρακικό με ένα καταμαράν, αξίζει να επισκεφθείτε το κέντρο, καθώς συχνά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης των επισκεπτών, όπως απελευθερώσεις χελωνών που ανάρρωσαν τραυματισμών, προβολές διαφανειών και βίντεο κλπ.

Εάν θέλετε να κάνετε τον γύρο του Αμβρακικού κόλπου νοικιάζοντας ένα καταμαράν, μπορείτε να μείνετε σε οποιαδήποτε παραλιακή πόλη επιθυμείτε. Οι μεγαλύτερες είναι η Βόνιτσα, η Πρέβεζα και το Άκτιο. Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι όρμοι που έχουν σχηματιστεί και μπορείτε να δέσετε το σκάφος σας αλλά και τρία μικρά λιμάνια.

Σαλαώρα

Κατά μήκος των ορίων της λιμνοθάλασσας του Αμβρακικού υπάρχουν δύο μικρά νησάκια, η Σαλαώρα και η Κορωνησία. Στη Σαλαώρα υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι που μπορείτε να δέσετε το σκάφος σας.

Βόνιτσα

Το λιμάνι της Βόνιτσας είναι ακριβώς μπροστά από το νησάκι της Κουκουμίτσας και, παρόλο που είναι μικρό, θα βρείτε θέση για να αγκυροβολήσετε το σκάφος σας. Το λιμάνι της Βόνιτσας εξυπηρετεί και το Άκτιο και είναι οργανωμένο.

Αμφιλοχία

Το λιμάνι της Αμφιλοχίας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Αμβρακικού Κόλπου και εξυπηρετεί κυρίως την αγροτική κοινότητα στη γύρω περιοχή ενώ έχει λιγότερες ελεύθερες θέσεις για σκάφη αναψυχής. Εάν φτάσετε στο λιμάνι της Αμφιλοχίας με το δικό σας σκάφος αναψυχής, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ είτε τριών προβλητών είτε μιας στενής αποβάθρας, νότια ενός μικρού λιμένα για αλιευτικά σκάφη, για να αγκυροβολήσετε.